Företagsekonomiska institutionen


Registrering

Registrering vid Företagsekonomiska institutionen sker från det att andra antagningsbeskedet kommit och stänger ungefär en vecka innan terminsstart. Om du inte registrerar dig i tid förlorar du din plats.

Registrering för dig som är antagen

Vi tillämpar webbregistrering via Ladok för alla våra kurser och program. Registreringen är en bekräftelse på att du vill ta din plats i anspråk. Datum för registrering hittar du i på institutionens sida på www.uu.se/student, på vår studentsida samt i det e-postmeddelande du får från institutionen efter att det andra antagningsbeskedet kommit. Se till att bevaka din skräppost då våra mejl ibland hamnar där.

Registrering för villkorsantagna

Om du har en VI-märkning (antagen med villkor) på antagningsbeskedet sker registrering i två steg:

  1. Du anmäler intresse för registrering via e-post till studievägledningen senast sista registreringsdag. Du mejlar studievagledning@fek.uu.se för kandidatkurser, och master@fek.uu.se för kurser/program på avancerad nivå.
  2. Du uppvisar att du är behörig genom att skicka in ett studieintyg som visar att du uppfyller behörighetskraven. Detta ska ha inkommit till studievägledningen senast terminstartsdagen kl. 08:00 för kurser och kurspaket som börjar under första halvan av terminen, samt 08:00 vid kursstart för kurser som börjar under andra halvan av terminen.

Reserver

Vi anslår på www.fek.uu.se onsdagen veckan innan terminsstart om vi kan erbjuda plats till reserver. Eventuella reserver kontaktas via e-post till den e-postadress som angivits på antagning.se. Om du erbjuds en plats har du maximalt två dagar på dig att ta din plats i anspråk. I mejlet du får med erbjudande om plats finns instruktioner kring hur du tackar ja.

Anstånd om att skjuta fram studiestarten

Om du blivit antagen men inte kommer att kunna påbörja dina studier kan du ansöka om anstånd med studiestarten, vilket innebär att du ansöker om att få börja på utbildningen en annan termin. Du kan läsa mer om vad som gäller för anstånd, samt hur du ansöker om det, hos antagningen vid Uppsala universitet.

Covid-19: Undervisning och examination på Företagsekonomiska institutionen

Campus Uppsala

Undervisning och examination som Företagsekonomiska institutionen ansvarar för på Campus Uppsala kommer att genomföras med viss fysisk närvaro och stora digitala inslag under studieperiod 1 och 2 (30 augusti – 3 november).

Vad som kommer att gälla för din kurs kommer att publiceras inför kursstarten på kursens sida i Studium.

Campus Gotland

Undervisning och examination som Företagsekonomiska institutionen ansvarar för på Campus Gotland återgår till campus från och med den 30 augusti.

Kontaktuppgifter till studieadministrationen vid Campus GotlandSenast uppdaterad: