Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Information till våra studenter inför höstterminen 2021

Registrering

På de flesta av våra kurser och program sker registrering i Ladok, där framgår vilken registreringsperiod som gäller för den kursen du är antagen till. Se specifik information angående registrering för några av våra kurser/program längre ner på sidan.Om du inte är registrerad senast sista registreringsdag riskerar du att förlora din plats som då går vidare till en reserv. Är det första gången du läser på Uppsala universitet behöver du aktivera ditt studentkonto innan du kan registrera dig.

Det är viktigt att du om du ångrat dig eller fått förhinder, lämnar återbud så att en annan student kan få besked snabbare om en återbudsplats.

Villkorligt antagen

Är du villkorligt antagen ska du så snart som möjligt och allra senast sista registreringsdatum kontakta institutionen för att styrka din behörighet och bli registrerad.

Reserv

Om du är placerad som reserv kommer du att bli kontaktad av institutionen via e-post om du kan erbjudas en plats. Glöm inte att hålla kolla på din skräpkorg i mailen.

Inför kursstart

När du registrerat dig hittar du mer information inför terminen (kursstart, scheman, kursplaner, lärarlistor, läsinstruktioner, litteraturlistor) i Studium. Du som är antagen eller registrerad ser dina kurs- och programsidor när du loggar in i Studium.

Kontakta institutionen: kbh@kbh.uu.se

Kontakta Antagningsservice om du har frågor om antagning på antagning.se eller 0771-550 720 mån-fre 9.00-16.00.

Kontakta Uppsala universitets Servicedesk om du har frågor om studentkonton och inloggning: servicedesk@uu.se eller 018-471 44 00.

Specifik information för några av våra kurser

Masterprogrammet i global hälsa

Som antagen student registrerar du dig genom att skicka ett mejl till kursadministrationen på IMCH.education@kbh.uu.se senast 2021-08-18. I mejlet meddelar du att du tänker påbörja utbildningen och vill bli registrerad till den första kursen på programmet, Global hälsa 1. Inkludera ditt namn och födelsedatum i mejlet och skriv Registrering Global hälsa 1 i ämnesraden till mejlet. Registreringen påbörjas sedan av kursadministrationen 10 dagar innan höstterminens start. Första kursdag, 2021-08-30, kl. 10.00- 12.00, sker upprop med obligatorisk närvaro online via Zoom, (länk till upprop meddelas innan kursstart).

Implementeringsvetenskap och hållbar utveckling I (3BO007)

Som antagen student i den internationella antagningsomgången (universityadmissions.se) registrerar du dig genom att skicka ett mejl till kursadministrationen på education-swedesd@uu.se senast 2021-08-16.
OBS! Är du antagen via den nationella antagningsomgången, antagning.se, går det bra att registrera sig via Ladok som angivet ovan.
I mejlet meddelar du att du vill bli registrerad på kursen. Inkludera ditt namn och födelsedatum i mejlet och skriv Registrering Implementeringsvetenskap och hållbar utveckling I i ämnesraden till mejlet. Registreringen påbörjas sedan av kursadministrationen 10 dagar innan höstterminens start. Första kursdag, 2021-08-30 kl. 11.00-12.30, sker upprop med obligatorisk närvaro online via Zoom (länk skickas ut innan kursstart).

”Mäns våld mot kvinnor” på NCK

Kurserna Mäns våld mot kvinnor, grundkurs och Mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer med fokus särskild sårbarhet ges vid Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK).

Information till antagna
Du registrerar dig själv på kurserna i Ladok för studenter. Registreringen är öppen 2021-07-29 – 2021-08-22.

Information till villkorligt antagna
Är du villkorligt antagen till kursen Mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer med fokus särskild sårbarhet måste du styrka din behörighet med ett examensbevis innan du kan registrera dig. Maila ditt examensbevis till NCK via e-post utbildning@nck.uu.se för att styrka din behörighet så snart som möjligt och allra senast den 15 augusti 2021. På ditt antagningsbesked ser du om du är antagen med villkor.

Återkoppling på din behörighet kan du förvänta dig från och med 16 augusti 2021.

Information till reserver
Om du är placerad som reserv kommer vi att kontakta dig om du kan erbjudas en plats. Reservantagningen sker från 24 augusti fram till kursstart. Om du blir erbjuden en plats som reserv måste du svara inom två dygn. Se därför till att dina kontaktuppgifter är korrekta på ditt konto på antagning.se så att vi snabbt kan få tag på dig. Håll även koll på din skräpkorg i din mejl om viktiga meddelanden har hamnat där.

Information i Studium
När du är registrerad hittar du mer information om kurserna i Studium: Mäns våld mot kvinnor, grundkurs. Observera att det är kursplanen från v.35 2018 som gäller under höstterminen 2021.

Mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer med fokus särskild sårbarhet. Observera att det är kursplanen från v.05 2019 som gäller under höstterminen 2021.

Kontaktinformation och support NCK
utbildning@nck.uu.se