Litteraturvetenskapliga institutionen

Varmt välkommen till Litteraturvetenskapliga institutionen!

Aktivera studentkonto

För att studera behöver du aktivera ditt studentkonto. För att aktivera kontot kan du använda samma kontouppgifter som till antagning.se, eduID eller en engångskod.

Registrering

På våra kurser registrerar du dig själv i Ladok. Registreringen är öppen till ca. en vecka innan kursstart, i Ladok framgår sista dag för registrering.

Kontakta oss på kursadministrationen på info@littvet.uu.se innan sista registreringsdag om du behöver hjälp. Om du inte har registrerat dig innan registreringstiden har gått ut förlorar du din plats och den kommer att erbjudas till reservplacerad sökande.

Villkorligt antagen?

Du som är villkorligt antagen (VI) kan inte registrera dig i Ladok. För att få en plats på kursen måste du visa att du uppfyller alla behörighetskrav. Kontrollera vad du saknar och kontakta därefter institutionen på info@littvet.uu.se snarast om du vill ha din plats på kursen. Senast vid kursstart måste du kunna visa ett intyg på att du är behörig.

Efterantagning

Om du har gjort en sen anmälan och blivit efterantagen till en utbildning kommer du att få ett mejl från institutionen med mer information om registrering.

Mejl skickas till den e-postadress som angivits på antagning.se. Bevaka ditt e-postkonto och kontrollera din skräpkorg så att du inte missar viktiga meddelanden.

Reservantagning

Är du reservplacerad på en utbildning? Vi kallar reserver via mejl i mån av plats efter det andra urvalet och löpande fram till kursstart. I mejlet framgår när du senast måste svara för att för att ta din plats i anspråk. Observera att institutionen ofta behöver ditt svar omgående och kan därför inte ge någon längre svarstid.

Mejl skickas till den e-postadress som angivits på antagning.se. Bevaka ditt e-postkonto och kontrollera din skräpkorg så att du inte missar viktiga meddelanden.

Ångrat dig?

Om du är antagen till kursen, men har inte registrerat dig ännu, och vill inte längre läsa kursen lämnar du återbudantagning.se eller i Ladok.

OBS! Om du redan har registrerat dig men har därefter ångrat dig och inte längre vill läsa kursen gör du ett studieavbrott i Ladok (inte återbud). Du kan även kontakta oss på info@littvet.uu.se för hjälp att göra ett studieavbrott.

Om avbrott görs inom tre veckor efter kursstart har du möjlighet att söka kursen igen vid ett annat tillfälle.

Lärplattform

Vi använder lärplattformen Studium. Det kan ta upp till 36 timmar innan du kan logga in på Studium efter att du har registrerat dig på kursen i Ladok.

Kursschema, litteraturlista med mera kommer att läggas upp i Studium senast fem veckor innan kursstart. Specifika kursfrågor (såsom kursinnehåll, litteratur m.m.) besvaras av kursens lärare. Du hittar lärarnas kontaktuppgifter på kursens startsida eller under fliken Personer i vänstermenyn i Studium.

Schema

Kommande kursers scheman släpps senast fem veckor innan terminsstart. Du kan söka fram ditt schema. Direktlänk till kursernas scheman återfinns även på kurssidorna i Studium.

Var håller vi hus?

Litteraturvetenskapliga institutionen finns på campus Engelska parken i hus 6. Besök webbplatsen för campus Engelska parken för närmre information.

Frågor?

Om du har kursadministrativa frågor såsom registrering, studieuppehåll och avbrott är du välkommen att kontakta oss på info@littvet.uu.se.

Vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss!

Nyheter

Julledigt på kursadministrationen

Kursadministrationen är stängd 23 december 2021 - 2 januari 2022. Under denna tid kommer vi inte kunna svara på e-post eller telefonsamtal. Vi återkommer med svar så snart vi kan under vecka 1.

Vi önskar alla en god jul och gott nytt år!