Litteraturvetenskapliga institutionen

Varmt välkommen till Litteraturvetenskapliga institutionen!

Aktivera studentkonto

För att studera vid Uppsala universitet behöver du aktivera ditt studentkonto. För att aktivera kontot kan du använda samma kontouppgifter som till antagning.se, eduID eller en engångskod.

Registrering

På våra kurser registrerar du dig själv i Ladok. Registreringen är öppen till cirka en vecka innan kursstart, i Ladok framgår sista dag för registrering.

Kontakta oss på kursadministrationen på info@littvet.uu.se innan sista registreringsdag om du behöver hjälp. Om du inte har registrerat dig innan registreringstiden har gått ut förlorar du din plats och den kommer att erbjudas till reservplacerad sökande. 

Villkorligt antagen?

Du som är villkorligt antagen (VI) kan inte registrera dig i Ladok. För att få en plats på kursen måste du visa att du uppfyller alla behörighetskrav. Kontrollera vad du saknar och kontakta därefter institutionen på info@littvet.uu.se snarast om du vill ha din plats på kursen. Senast vid kursstart måste du kunna visa ett intyg på att du är behörig.

Efterantagning/Reservantagning

Reserver kallas löpande i mån av plats via den mail du angav i din anmälan, se därför till att du kollar din e-post regelbundet (även skräpposten)! Vi kallar reserver fram till kursstart.

Ångrat dig?

Om du är antagen till kursen, men har inte registrerat dig ännu, och vill inte längre läsa kursen lämnar du återbudantagning.se eller i Ladok.

OBS! Om du redan har registrerat dig men har därefter ångrat dig och inte längre vill läsa kursen gör du ett studieavbrott i Ladok (inte återbud). Du kan även kontakta oss på info@littvet.uu.se för hjälp att göra ett studieavbrott.

Om avbrott sker inom tre veckor efter kursstart har du möjlighet att söka kursen igen vid ett annat tillfälle.

Lärplattform

Från hösten 2021 kommer Uppsala universitet att helt gå över till lärplattformen Studium. Gamla Studentportalen kommer inte längre att användas.

Obs! Det kan ta upp till 36 timmar innan du kan logga in på Studium efter att du har registrerat dig på kursen.

Kursschema, litteraturlista med mera kommer att läggas upp i Studium senast fem veckor innan kursstart. Specifika kursfrågor (såsom kursinnehåll, litteratur m.m.) besvaras av kursens lärare. Du hittar lärarnas kontaktuppgifter på kursens startsida eller under fliken Personer i vänstermenyn i Studium.

Programstudenter

Om du är antagen till något av våra program behöver du registrera dig på den första kursen i programmet i Ladok. Programmet börjar då automatiskt. Om du är antagen till:

  • Kandidatprogrammet i retorisk och litterär kommunikation registrerar du dig på Retorik A

  • Masterprogrammet i humaniora - inriktning litteraturvetenskap registrerar du dig på Litteraturvetenskaplig teori och metod

  • Masterprogrammet i humaniora - inriktning retorik registrerar du dig på Retorikvetenskaplig teori och metod

  • Masterprogrammet i Skandinavistik registrerar du dig på Introduktionskurs i nordiska språk och nordisk litteratur

Studera med funktionsnedsättning?

Om du har en varaktig funktionsnedsättning kan du få stöd under din studietid på universitetet. Läs mer här om vilket stöd du kan få.

Var håller vi hus?

Litteraturvetenskapliga institutionen finns på campus Engelska parken i hus 6. Besök webbplatsen för campus Engelska parken för närmre information. Här kan du även läsa om hur du skaffar campuskort.

Frågor?

Om du har kursadministrativa frågor såsom registrering, studieuppehåll och avbrott är du välkommen att kontakta oss på info@littvet.uu.se.

Vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss!

KarriärTisdagar i höst/ CareerTuesdays this semester

Hej UU student,

Nu kör vi igång höstens KarriärTisdagar. Här ser du några exempel på våra webbinarier:

21 september Ett attraktivt CV och brev – hur? (ges även 19 okt, 16 nov samt 7 dec)

28 september How to start your own business in Sweden – med Drivhuset.se (ges även 23 nov)

5 oktober Bygger du din egen examen?

12 oktober När hälsan utmanar jobbsökandet. (Mental Health Week)

19 oktober Ask a PhD student

26 oktober Vässa dina kompetenser för ett arbetsliv i förändring.

9 november Starta din karriär med hjälp av ditt nätverk redan idag!

23 november LinkedIn – bästa profilen!

Det kommer även att ges digitala karriärmässor under hösten, så håll dig uppdaterad på UU CareerGate för mer information och fler event.

Vi ses tisdagar!

Vänliga hälsningar, UU Karriär

Senast uppdaterad: