Sociologiska institutionen

Information till antagna och reservplacerade

Här finns information till dig som är antagen eller reservplacerad till studier vid Sociologiska institutionen och Centrum för Socialt arbete - CESAR.

Antagen? Kom ihåg att registrera dig.

När du blivit antagen till en kurs eller ett program måste du registrera dig för att få påbörja dina studier. För att registrera dig ska du först aktivera ditt studentkonto här på studentingången. Därefter loggar du in på Ladok för studenter och registrerar dig på den/de kurs/er som du ska läsa under vårterminen 2022. För att behålla din plats måste du registrera dig senast den 10 januari. Kontrollera att du har angett korrekt mejladress i Ladok, så att våra mejl når dig.

När du väl är registrerarad finns mer specifik kursinformation i Studium. Här på studentingången hittar du länkar till både Ladok och Studium när du är inloggad, samt mer allmän information från Uppsala universitet och Sociologiska institutionen.

Villkorligt antagen?

Om du blivit villkorligt antagen måste du styrka din behörighet innan du kan registrera dig. Kontakta studieadministrationen för den studieort där du ska studera.

Studieort Uppsala
Kontakta studieadministrationen på info@soc.uu.se senast den 10 januari, för att vara säker på att behålla din plats.

Studieort Visby
Kontakta studieadministrationen på studentservicecampusgotland@uadm.uu.se senast den 10 januari, för att vara säker på att behålla din plats.

Reservplacerad?

Om du är placerad som reserv kommer du att bli kontaktad via e-post eller telefon om du erbjuds en plats. Kom ihåg att hålla koll på din skräppost. Vi börjar kalla reserver tidigast den 11 januari. Vi har inget upprop på plats.

Sent antagen?

Om du ansökt sent till en utbildning och blivit antagen kan du inte registrera dig själv. Du ska då kontakta Studieadministrationen för registrering:

Studieort Uppsala
Kontakta studieadministrationen på info@soc.uu.se för att vara säker på att behålla din plats.

Studieort Visby
Kontakta studieadministrationen på studentservicecampusgotland@uadm.uu.se för att vara säker på att behålla din plats.

Terminsstart

Vårterminen 2022 startar den 17 januari. I Studium hittar du mer information om vad som gäller för just dina studier i höst.

Har du frågor?

Studium finns kursspecifik information. På vår hemsida finns mer allmän information om dina studier. Svaren på de vanligaste frågorna hittar du under vanliga frågor. Studieadministrativ information finns på sidan studieadministration och information om studievägledning hittar du under studievägledning. Vill du veta mer om utlandsstudier, läs mer på denna sida.

Om du studerar i Visby hittar du särskild studieinformation riktad till dig på Campus Gotlands hemsida.