Statsvetenskapliga institutionen

Registreringsinformation

Den Statsvetenskapliga institutionen skickar mejl till alla antagna studenter efter urval 1 (december). I mejlet hittar du, utöver nedanstående, detaljerad information om den kurs du är antagen till.

Glöm inte att tacka ja till din plats och sedan även registrera dig!

Svara senast den 17 december kl. 24.00 på antagning.se. Du måste svara på ditt antagningsbesked för att kunna få en plats på den utbildning som du vill gå på. Du ska svara oavsett om du är antagen eller reservplacerad. Om du inte tackar ja till din plats blir du struken från kursen och någon annan får din plats.

Information till antagna

Registrering till kursen sker via Ladok. I Ladok kommer du själv kunna se direkt om din registrering gått igenom. Om du inte registrerar dig inom utsatt tid och på angivet sätt mister du platsen på kursen.
Tidsperiod for registrering: 27 december 2021 – 10 januari 2022
Om du är registrerad på en kurs och bestämmer dig för att inte läsa kursen kan du själv anmäla avbrott direkt i Ladok. Om det sker inom tre veckor efter kursstart har du möjlighet att söka kursen igen nästa termin.

Information till villkorligt antagna

Studenter antagna med villkor kan inte registrera sig via Ladok. Om du är antagen med villkor ska du istället snarast möjligt men senast den 10 januari, skicka en intresseanmälan för registrering till studievagledare@statsvet.uu.se.

Information till reservantagna

Vi börjar kalla reservantagna tidigast den 12 januari. Håll koll på Antagning.se. Läs mer under Antagning och registrering.

Preliminära scheman kurser VT 2022

Preliminära scheman finns i Studium efter den 22 december. Du hittar även schema under dina tjänster i studentingången.

Val av seminariegrupp (Statskunskap A, Demokratins problem samt Metod C)

Val av seminariegrupp för kurserna Statskunskap A, Demokratins problem samt Metod C öppnar den 12 januari klockan 10:00

Val av delkurs 2 (Statskunskap B, Statskunskap C, Utvecklingsstudier C samt Samhällskunskap C: Statskunskap)

Val av delkurs 2 på B- samt C-nivå öppnar den 18 januari klockan 10:00 och stänger den 20 januari klockan 10:00. Valet sker via ett så kallat kurskort i Studium. Där ska ni gå in och välja den grupp som motsvarar den delkurs ni är intresserad av. På hjälpsidorna i Studium finns en kort guide om hur man gör för att välja grupp. Själva kurssidan/kurskortet där ni väljer grupp kommer att finnas tillgänglig i förväg.

Observera att det är begränsat antal platser och först till kvarn gäller, så om ni är särskilt intresserad av en specifik kurs är det bäst att vara inne när valet öppnar och välja den.