Ny student

Välkommen till teknisk-naturvetenskapliga fakulteten! Du har valt att studera vid ett universitet med såväl utbildning som forskning i världsklass.

Som ny student ska du börja med att aktivera ditt studentkonto. Det kan du göra några dagar efter att du har fått ditt andra antagningsbesked. När du aktiverat ditt studentkonto ska du registrera dig på de kurser du ska läsa.

Ska du läsa civilingenjörsprogrammet i energisystem eller i miljö- och vattenteknik ska du även ha ett studentkonto på SLU.

Antagen med villkor: Är du antagen med villkor måste du visa att du uppfyller förkunskapskraven innan du kan registrera dig.

Reserv: Om du är reservplacerad måste du först bli erbjuden en plats innan du kan registrera dig.

Återbud: Om du har tackat ja till din plats men inte längre är intresserad av den, är det viktigt att du lämnar återbud. Om du vill lämna återbud men ännu inte har registrerat dig, ska du göra det på antagning.se. Om du redan har registrerat dig, ska du istället kontakta institutionen som ger kursen.

Anstånd: Om du blivit antagen men inte kommer att kunna börja kan du ansöka om anstånd med studiestarten. Det betyder att du ansöker om att få skjuta fram studiestarten och börja på utbildningen en annan termin.

Sen anmälan: Du som har gjort en sen anmälan måste invänta ditt besked om antagning innan du kan gå vidare och skapa ett studentkonto och registrera dig.

Antagen till ett program? Kom på uppropet!

Uppropet är den officiella starten på ditt program. Om du inte kan närvara vid uppropet är det bra om du meddelar det till ditt program.

Tider för uppropen publiceras senare under vårterminen.

Välkomstmottagning

De två första veckorna efter uppropet är en händelserik och rolig period för dig som ny student. Faddrar (studenter från de äldre årskurserna) guidar dig mellan föreläsningar, grillkvällar, lekar, fester och andra aktiviteter.

Välkomstveckorna arrangeras av Uppsala teknolog- och naturvetarkår (UTN) och dess sektionsföreningar.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin
rss
weibo