Institutionen för idé- och lärdomshistoria

Varmt välkommen till Institutionen för Idé- och lärdomshistoria!

Registrering

För att studera vid Uppsala universitet behöver du först aktivera ditt studentkonto. Du måste sen registrera dig på din kurs. Detta är viktigt om du vill behålla din plats. Efter att registreringstiden gått ut förlorar du automatiskt platsen. Du registrerar dig i Ladok. Kontakta oss på kursadministrationen info@idehist.uu.se innan sista registreringsdag om du behöver hjälp.

Historikerprogrammet och kursen "Frågor till det förflutna" har sista registreringsdag 15 augusti.

Villkorligt antagen?

Du som är villkorligt antagen (VI) kan inte registrera dig i Ladok. För att få en plats på kursen måste du visa att du uppfyller alla behörighetskrav. Kontrollera vad du saknar och kontakta därefter institutionen via info@idehist.uu.se snarast, om du vill ha en plats på kursen. Senast vid kursstarten måste du kunna visa ett intyg på att du är behörig.

Efterantagning/reservantagning

Reserver kallas i mån av plats löpande via den e-postadress du angav i din ansökan, så se till att du kollar din e-post regelbundet (även skräpposten)! Vi kallar reserver fram till kursstart. Kontakta kursadministratören om registreringsperioden är stängd och hör om det finns någon plats kvar för registrering på info@idehist.uu.se.

Ångrat dig?

Om du är antagen till kursen (eller redan har registrerat dig, men har ändrat dig) och inte längre vill läsa kursen är vi tacksamma om du meddelar oss detta på info@idehist.uu.se. Om avregistrering sker inom tre veckor efter kursstart har du möjlighet att söka kursen igen vid ett annat tillfälle.

Masterprogram i humaniora

För att börja på programmet behöver du registrera dig. Registrering sker i Ladok. Du registrerar dig inte på programmet, utan på den inledande kursen inom den programspecialisering du har valt (idé-och lärdomshistoria). Dessa introduktionskurser ser du i Ladok.
Det är olika registreringsperioder på olika kurser. Var noga med att inte missa din registreringsperiod! Om du inte är registrerad senast sista registreringsdag riskerar du att förlora din plats som då går vidare till eventuella reserver. Är det första gången du läser på Uppsala universitet behöver du ett studentkonto.

Om du behöver hjälp med registreringen så kan du innan sista registreringsdag mejla kurs-/studieadministratören för att bli registrerad på kursen info@idehist.uu.se.

Lärplattform

Vi arbetar i lärplattformen Studium. Det kan ta upp till 36 timmar innan du kan logga in i Studium efter att du har registrerat dig på din kurs.

Kursschema, litteraturlista med mera kommer att läggas upp i Studium senast fem veckor innan kursstart. Specifika kursfrågor (såsom kursinnehåll, litteratur med mera) besvaras av kursens lärare och kursansvarig vilket du hittar på kursens startsida i Studium eller under fliken Personer i Studium.

Schema

Kommande kursers scheman släpps senast fem veckor innan terminsstart. Du kan söka fram ditt schema. Direktlänk till kursernas scheman återfinns även på kurssidorna i Studium.

Var håller vi hus?

Institutionen för idé- och lärdomshistoria finns på campus Engelska parken i hus 6. Besök webbplatsen för campus Engelska parken för närmare information.

Kursadministrationen

Kursadministrationen har sommarstängt 29/6-1/8. Vi önskar er alla en trevlig sommar!

Frågor?

Om du har kursadministrativa frågor så som registrering, studieuppehåll och avbrott är du välkommen att kontakta oss på info@idehist.uu.se.

Vi hoppas att du ska trivas med dina studier hos oss!

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin
rss
weibo