Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Registrering

På de flesta av våra kurser och program sker registrering i Ladok, där framgår vilken registreringsperiod som gäller för den kursen du är antagen till. Se specifik information angående registrering för några av våra kurser/program längre ner på sidan.Om du inte är registrerad senast sista registreringsdag riskerar du att förlora din plats som då går vidare till en reserv. Är det första gången du läser på Uppsala universitet behöver du aktivera ditt studentkonto innan du kan registrera dig.

Det är viktigt att om du ångrat dig eller fått förhinder, lämna återbud så att en annan student kan få besked snabbare om en återbudsplats.

Villkorligt antagen

Är du villkorligt antagen ska du så snart som möjligt och allra senast sista registreringsdatum kontakta institutionen för att styrka din behörighet och bli registrerad.

Reserv

Om du är placerad som reserv kommer du att bli kontaktad av institutionen via e-post om du kan erbjudas en plats. Glöm inte att hålla kolla på din skräpkorg i mailen.

Inför kursstart

När du registrerat dig hittar du mer information inför terminen (kursstart, scheman, kursplaner, lärarlistor, läsinstruktioner, litteraturlistor) i Studium. Du som är antagen eller registrerad ser dina kurs- och programsidor när du loggar in i Studium.

Kontakt

Kontakta institutionen: kbh@kbh.uu.se

Kontakta Antagningsservice om du har frågor om antagning på antagning.se eller 0771-550 720 mån-fre 9.00–16.00.

Kontakta Uppsala universitets IT-support om du har frågor om studentkonton och inloggning: ITsupport@uu.se eller 018-471 44 00.

Specifik information för några av våra kurser

Masterprogram i global hälsa

För att bli registrerad till masterprogrammet i global hälsa och den första kursen Global Health 1 (kurskod 3PE145), skicka ett e-postmeddelande med ditt fullständiga namn och födelsedatum till global.health.education-kbh@uu.se, senast den 17 augusti. Ämnesrad: Registrering till Global Health 1.

Kursadministrationen börjar att registrera den 18 augusti.

Den första kursen på masterprogrammet i global hälsa, Global Health 1, startar måndagen den 29 augusti med kursmodulen Introduction to Global Health, 15 hp. Närvaro den första dagen är obligatorisk.

Tid: 10.00, 29 augusti
Plats: H:son-Holmdahlsalen, Entré 100, 2 tr, Dag Hammarskjölds väg 8, Akademiska sjukhuset, Uppsala.

Ett preliminärt schema finns på kurssidan i Studium.

Mäns våld mot kvinnor på NCK

Kurserna Mäns våld mot kvinnor, grundkurs och Mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer med fokus särskild sårbarhet ges vid Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK). Kurserna kommer att hållas digitalt, du behöver alltså inte vara på plats i Uppsala för att genomföra kurserna. Notera dock att flertalet digitala moment är obligatoriska.

Information till antagna

Du registrerar dig själv på kurserna i Ladok för studenter. Registreringen är öppen 15 december 2022 till och med 11 januari 2023.

Information till villkorligt antagna

Är du villkorligt antagen till kursen Mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer med fokus särskild sårbarhet måste du styrka din behörighet innan du kan registrera dig. Maila till utbildning@nck.uu.se för att styrka din behörighet så snart som möjligt och allra senast den 11 januari 2023. På ditt antagningsbesked ser du om du är antagen med villkor.

Information till reserver

Om du är placerad som reserv kommer vi att kontakta dig om du kan erbjudas en plats. Reservantagningen sker från 11 januari 2023 fram till kursstart. Om du blir erbjuden en plats som reserv måste du svara inom två dygn. Se därför till att dina kontaktuppgifter är korrekta på ditt konto på antagning.se så att vi snabbt kan få tag på dig. Håll även koll på din skräpkorg i din mejl om viktiga meddelanden har hamnat där.

Information i Studium

När du är registrerad hittar du mer information om kurserna i Studium:

Kontaktinformation och support NCK

utbildning@nck.uu.se
nck.uu.se/utbildning

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin
rss
weibo