Studentboende i Visby

Korridor, andra hand eller på kompisens soffa. Har du ordnat med boende inför din studietid i Visby? Vid terminsstart flockas tusentals studenter i våra studentstäder och de behöver alla någonstans att bo.

Det hjälper att vara lite kreativ när det kommer till att leta boende och det gäller att börja letandet tidigt. Lugn, det brukar lösa sig. Liksom det har gjort för tusentals nya studenter före dig, varje terminsstart.

Ditt första boende i Visby blir nog mest troligt inte ditt drömboende. Men du kan alltid leta vidare när du väl har tak över huvudet. Här får du lite tips!

Gotlands Studentbostad

Du kan börja med att besöka bostadsportalen Gotlands Studentbostad. Här hittar du bostäder från privata hyresvärdar och bostadsbolag. Det varierar mellan andra hands-uthyrning, inneboende, eller egen studentbostad. Kontakta respektive bostadsbolag för information om ledigt boende och ställa er i respektive bostadsbolags kö.

Läs deras tips för dig som är bostadssökande.

Boendegaranti

Om du gjort allt du kunnat för att hitta boende men ändå inte lyckats erbjuder Campus Gotland en boendegaranti. Boendegarantin omfattar dig som antas till heltidsstudier om minst 30 poäng per termin. Det gäller ej sommarterminen. Garantin innebär att vi från terminsstart hjälper dig med en tillfällig sängplats.

Om du inte själv hittat något boende när det är en vecka kvar till terminsstart, kontakta då Rindis boendeförmedlare.

Vi hoppas du kommer trivas i vår stad!

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

weibo