Studenthälsan i Uppsala

På mottagningen i Uppsala arbetar psykologer och kuratorer som kan erbjuda rådgivning per telefon och korta individuella samtalskontakter.

Hos oss arbetar även två hälsopedagoger med förebyggande insatser. Varje termin ges kurser och föreläsningar på teman relevanta för studenter och på mottagningen finns ett ljusrum som du är välkommen att besöka.

Hur bokar jag ett första besök?

Om du vill träffa en kurator eller psykolog för individuell samtalskontakt ska du ringa till Studenthälsans telefonrådgivning. Du får då berätta för en kurator/psykolog vad som bekymrar dig, vi ger dig råd och bokar in en tid om vi bedömer att Studenthälsan är rätt plats för dig att få hjälp. Annars lotsar vi dig vidare. Om du är osäker på vart du ska vända dig kan du alltid ringa till oss.

Personalen vid Studenthälsan har tystnadsplikt och ingen information som berör dig som haft kontakt med mottagningen förs vidare utan ditt samtycke.

Du kan inte boka ett första besök via e-post eller genom att besöka mottagningen.

Telefonrådgivning och tidsbokning

Telefon: 018-471 69 10
Telefontider: måndag–fredag 12.45–14.00, även måndagar 15.00-16.00.

Rådgivningens telefon bemannas av kuratorer och psykologer. Det kan vara många som ringer till oss. Om du står i telefonkö när telefontiden är slut får du tyvärr inget meddelande om att telefontiden är avslutad. Prova ringa igen vid nästa telefontid så hoppas vi att du kommer fram.

För närvarande finns möjlighet att få en nybesökstid inom 1-2 veckor.

Hälsosamtal

Studenthälsans hälsopedagoger erbjuder enskilda coachande hälsosamtal. Samtalen utgår ifrån dina behov och kan till exempel handla om kost, sömn, fysisk aktivitet och rutiner.

För att boka en tid skickar du ett mejl med ditt namn och telefonnummer till halsopedagog-sh@uu.se. Därefter ringer vi upp dig för att boka in en första tid. Du väljer om du föredrar ett fysiskt eller digitalt möte.

Av- och ombokning

Kom ihåg att boka av- eller omboka ditt besök om du inte kan komma på din inbokade tid. För av- eller ombokning av ett besök ringer eller mejlar du vår reception.

Receptionen

Telefon: 018-471 69 00
E-post: studenthalsan@uu.se 

På grund av rådande restriktioner är Studenthälsans mottagning och ljusrum stängd för fysiska besök mellan 23 december och 31 januari. Vår receptions- och rådgivningstelefon är bemannad som vanligt och våra kuratorer och psykologer finns tillgängliga och erbjuder digitala samtal.

Öppettider

Måndag 8.00–17.00
Tisdag 8.00–16.30
Onsdag 12.30–16.30
Torsdag 8.00–16.30
Fredag 8.00–15.00

Lunchstängt 11.45–12.30

Besöksadress:
Övre Slottsgatan 7, 2 tr.
753 10 Uppsala
Hitta till Studenthälsan i Uppsala, karta

För videosamtal loggar du in i Studenthälsans bokningssystem Kaddio med ditt Bank-ID eller lösenord vid tiden för ditt samtal och väntar på att bli uppringd. Inloggningsuppgifter får du på e-post första gången du bokar. Om du inte har inloggningsuppgifter kan du kontakta receptionen via e-post.

Videosamtal fungerar bäst med webbläsare Google Crome, Firefox, Opera, Safari och Microsoft Edge på dator. Om du behöver avboka tiden så kan du göra det själv i Kaddio, eller genom receptionen.