Studenthälsan i Uppsala

På mottagningen i Uppsala arbetar psykologer och kuratorer som kan erbjuda rådgivning per telefon och korta individuella samtalskontakter. Hos oss arbetar även hälsopedagoger som erbjuder hälsosamtal.

Om du vill träffa en kurator eller psykolog för individuell samtalskontakt behöver du boka en telefontid till Studenthälsans telefonrådgivning.
Vid telefonsamtalet får du berätta för en kurator eller psykolog vad som bekymrar dig. Vi ger dig råd och bokar in en tid om vi bedömer att Studenthälsan är rätt plats för dig att få hjälp. Annars lotsar vi dig vidare. Om du är osäker på vart du ska vända dig kan du alltid börja med att boka en telefontid hos oss.

Personalen vid Studenthälsan har tystnadsplikt och ingen information som berör dig som haft kontakt med mottagningen förs vidare utan ditt samtycke.

Du kan inte boka ett första besök via e-post eller genom att besöka mottagningen. För närvarande finns möjlighet att få en nybesökstid inom
1-2 veckor.

Boka tid för telefonrådgivning

Varje helgfri vardag senast kl. 10.00 lägger vi ut dagens bokningsbara tider.
Vi ringer sen upp dig på din bokade tid.
Om tiderna är slut läggs nya tider upp nästkommande dag.

Av- och ombokning

Kom ihåg att boka av- eller omboka ditt besök om du inte kan komma på din inbokade tid. För av- eller ombokning av ett besök ringer eller mejlar du vår reception.

Studenthälsans hälsopedagoger erbjuder enskilda coachande hälsosamtal. Samtalen utgår ifrån dina behov och berör den fysiska hälsan, så som kost, sömn, fysisk aktivitet och vanor.

För att boka en tid skickar du ett mejl med ditt namn och telefonnummer till halsopedagog-sh@uu.se. Därefter ringer vi upp dig för att boka in en första tid. Du väljer om du föredrar ett fysiskt eller digitalt möte.

Receptionen

Telefon: 018-471 69 00
E-post: studenthalsan@uu.se 

Öppettider

Måndag 8.00–16.30
Tisdag 8.00–16.30
Onsdag 12.30–16.30
Torsdag 8.00–16.30
Fredag 8.00–15.00

Lunchstängt 11.45–12.30

Besöksadress:
Övre Slottsgatan 7, 2 tr.
753 10 Uppsala
Hitta till Studenthälsan i Uppsala, karta

För videosamtal loggar du in i Studenthälsans bokningssystem med ditt Bank-ID eller lösenord vid tiden för ditt samtal och väntar på att bli uppringd. Inloggningsuppgifter får du på e-post första gången du bokar. Om du inte har inloggningsuppgifter kan du kontakta receptionen via e-post.

Videosamtal fungerar bäst med webbläsare Google Crome, Firefox, Opera, Safari och Microsoft Edge på dator. Om du behöver avboka tiden så kan du göra det själv i bokningssystemet, eller genom receptionen.

Gruppbild på anställda vid Studenthälsan.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin
rss
weibo