Studenthälsan i Visby

På Studenthälsans mottagning i Visby jobbar kuratorer som kan erbjuda rådgivning per telefon och korta individuella samtalskontakter. Som student i Visby kan du även ta del av hälsosamtal via någon av studenthälsans hälsopedagoger.

Om du vill träffa en av våra behandlare för individuell samtalskontakt behöver du boka en telefontid till Studenthälsans telefonrådgivning. Vid telefonsamtalet får du berätta för en kurator eller psykolog vad som bekymrar dig. Vi ger dig råd och bokar in en tid om vi bedömer att Studenthälsan är rätt plats för dig att få hjälp. Annars lotsar vi dig vidare. Om du är osäker på vart du ska vända dig kan du alltid börja med att boka en telefontid hos oss.

Personalen vid Studenthälsan har tystnadsplikt och ingen information som berör dig som haft kontakt med mottagningen förs vidare utan ditt samtycke.

Boka tid för telefonrådgivning

På måndag till torsdag före kl. 10.00 lägger vi ut bokningsbara telefontider via vår tidsbokningssystem. Gå in och boka en tid för att bli uppringd. Om tiderna är slut läggs nya tider upp nästa dag enligt ovan. För närvarande finns möjlighet att få en nybesökstid inom 1-2 veckor.

Du kan också boka en tid genom att besöka vår drop-in. Se våra öppettider längre ner på denna sida.

Av- och ombokning

Kom ihåg att boka av- eller omboka ditt besök om du inte kan komma på din inbokade tid. Om du behöver avboka tiden så gör du det genom att kontakta vår reception, se kontaktuppgifter nedan.

Studenthälsans hälsopedagoger erbjuder enskilda coachande hälsosamtal. Samtalen utgår ifrån dina behov och berör den fysiska hälsan, så som kost, sömn, fysisk aktivitet och vanor.

För att boka en tid skickar du ett mejl med ditt namn och telefonnummer till halsopedagog-sh@uu.se. Därefter ringer vi upp dig för att boka in en första tid. För studenter vid campus Gotland erbjuds digitala möten. För studenter i Uppsala erbjuds digitala möten eller fysiska möten.

För videosamtal loggar du in i Studenthälsans bokningssystem med ditt Bank-ID eller lösenord vid tiden för ditt samtal och väntar på att bli uppringd. Inloggningsuppgifter får du på e-post första gången du bokar. Om du inte har inloggningsuppgifter kan du kontakta receptionen via e-post.

Videosamtal fungerar bäst med webbläsare Google Crome, Firefox, Opera, Safari och Microsoft Edge på dator.

På plats på Studenthälsan i Visby hittar du våra kuratorer Johan och Anette.

Du hittar Studenthälsan på bottenvåningen i B-huset, till vänster i korridoren bakom receptionen och därefter dörren mittemot hissarna.

Drop-in

Vi har drop-in helgfria måndagar mellan klockan 14.00-15.00.

Kontakt

Mejl: studenthalsan-cg@uu.se

Johan och Anette, kuratorer vid Studenthälsan på Gotland.

Johan och Anette, kuratorer vid Studenthälsan på Gotland.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin
rss
weibo