Övriga tips om att studera effektivare

Böcker om studieteknik

Det finns många bra böcker att läsa om studieteknik. Det kan vara väl spenderad tid att ha läst någon bok om studieteknik om man är nybliven student, när man kanske kört fast i sina studier eller tappat sin motivation.

En välskriven bok om både studieteknik och motivation är boken Att studera på högskolan: studieteknik och motivation på vägen av Marina Bergman och Britt-Marie Israelsson. Till boken finns även en kortare föreläsning från Mälardalens högskola.

Boken Lär för din framtid: så lyckas du med högskolestudier av Jannika Andersson Chronholm och Staffan Andersson ger dig, förutom fakta om högskolestudier och tips om studieteknik, tips på hur du planerar dina studier och innehåller praktiska uppgifter och övningar som hjälper dig.

Fler tips på böcker om studieteknik

Senast uppdaterad: