Utlandsstudier

Studenter vid Uppsala universitet har möjlighet att göra delar av sin utbildning utomlands. På dessa sidor kan du läsa mer om de fyra olika alternativ för utlandsstudier som erbjuds via Enheten för internationell mobilitet.

Utlandsstudier via Uppsala universitet kan även erbjudas via en del fakulteter och institutioner. Vi har en sida där vi samlat länkar till de fakulteter och institutioner som erbjuder utlandsstudier.

Det är enheten för internationell mobilitet vid avdelningen för internationalisering som ansvarar för administrationen av de utlandsstudiemöjligheter som beskrivs på de här sidorna.

  • För frågor om utbytesstudier eller sommarkurser kontakta mobility@uu.se.
  • För frågor om Erasmuspraktik, Erasmusstipendiet för studier eller International Credit Mobility kontakta erasmus@uu.se.
  • För frågor om Minor Field Studies kontakta mfs@uadm.uu.se.

Drop-in i Zoom

Träffa enheten för internationell mobilitet och ställ frågor om utlandsstudier. Digital drop-in erbjuds under terminstid på helgfria tisdagar och torsdagar kl. 13.00–14.00.

Sista drop-in-tillfället före jul är torsdag 16 december. Vi öppnar åter för drop-in tisdag 11 januari.

Drop-in sker via Zoom. Använd gärna Zoom via ditt studentkonto. När du ansluter hamnar du först i ett väntrum. När det blir din tur kopplar vi dig till oss. Du får då kortfattat beskriva ditt ärende innan du kopplas vidare till ett enskilt samtal med en tillgänglig handläggare.

Ställ dina frågor på vår Zoom-drop-in

Boka oss för en infoträff

Det går att boka oss för informationsmöten för ert program, institution eller fakultet. Ni kan också boka oss för att hålla i en informationsträff för er studentförening, nation eller kår. För bokning kontakta oss på mobility@uu.se.

Sociala medier

Följ oss och våra studenter som befinner sig utomlands och gästar oss på Instagram. Du kan även följa oss på vår Facebooksida där vi också lägger upp kommande informationstillfällen.