Sommarkurser utomlands

Sommarkurser är kortare kurser som ges av våra utvalda partneruniversitet under perioden juni-augusti.

Via Enheten för internationell mobilitet kan du söka sommarkurser som vi genom avtal kan göra kostnadsfria för våra studenter alternativt med mycket låg avgift. Några sommarkurser kvalificerar sig även för stipendier.

Tillgängliga sommarkurser

Utbudet av sommarkurser utomlands varierar från år till år. Listan över tillgängliga kurser förväntas publiceras i december varje år. Observera att det inte alltid är samma kurser som utlyses i varje ansökningsomgång.

På grund av osäkerheter skapade av Covid-19 utgår ansökan till sommarkurser till sommaren 2021. Här kan du se vilka kurser som fanns tillgängliga för sommaren 2020.

Ansökan

Ansökan till sommarkurser utomlands via enheten för internationell mobilitet öppnar en gång per år. På grund av osäkerheter skapade av Covid-19 utgår ansökan till sommarkurser till sommaren 2021.

Till ansökan

Instruktioner till ansökan

Instruktioner till ansökan för sommarkurser finns beskrivet i en ansökningshandbok. Den innehåller de instruktioner du behöver för att genomföra en ansökan. Samtliga länkar som du hittar på sidorna för sommarkurser finns också listade på den här sidan.

Ansökningshandbok i webbformat

Det är enheten för internationell mobilitet vid avdelningen för internationalisering som ansvarar för administrationen av de utlandsstudiemöjligheter som beskrivs på de här sidorna.

  • För frågor om utbytesstudier eller sommarkurser kontakta mobility@uu.se.
  • För frågor om Erasmuspraktik, Erasmusstipendiet för studier eller International Credit Mobility kontakta erasmus@uu.se.
  • För frågor om Minor Field Studies kontakta mfs@uadm.uu.se.

Drop-in i Zoom

Träffa enheten för internationell mobilitet och ställ frågor om utlandsstudier. Digital drop-in erbjuds under terminstid på helgfria tisdagar och torsdagar kl. 13.00–14.00.

Inför att ansökan för utbytesstudier stänger hålls extrainsatta drop-in tillfällen den 10, 12 och 15 november kl. 13.00–14.00.

Drop-in sker via Zoom. Använd gärna Zoom via ditt studentkonto. När du ansluter hamnar du först i ett väntrum. När det blir din tur kopplar vi dig till oss. Du får då kortfattat beskriva ditt ärende innan du kopplas vidare till ett enskilt samtal med en tillgänglig handläggare.

Ställ dina frågor på vår Zoom-drop-in

Boka oss för en infoträff

Det går att boka oss för informationsmöten för ert program, institution eller fakultet. Ni kan också boka oss för att hålla i en informationsträff för er studentförening, nation eller kår. För bokning kontakta oss på mobility@uu.se.

Sociala medier

Följ oss och våra studenter som befinner sig utomlands och gästar oss på Instagram. Du kan även följa oss på vår Facebooksida där vi också lägger upp kommande informationstillfällen.

Senast uppdaterad: