Utbytesstudier

Som student vid Uppsala universitet kan du läsa kurser under en eller två terminer vid något av våra partneruniversitet. I och med att det är ett utbyte är studierna avgiftsfria.

Du har också möjlighet att ansöka om tillgodoräknande av de lästa kurserna mot din examen från Uppsala universitet. För studier inom EU och utvalda universitet utanför EU medföljer dessutom stipendier och alla partneruniversitet är godkända för studiemedel via CSN.

Ansökan om utbytesstudier

Ansökan för utbytesstudier öppnar två gånger om året. För 2021/2022 gäller följande:

15 oktober - 16 november, 2021 - Ansökan stänger kl. 15.00.
För utbytesstudier med start hösten 2022. Platser till partneruniversitet i Asien, Europa, Mellanöstern och Nordamerika utlyses företrädesvis på hösten.

19 april - 16 maj, 2022 - Ansökan stänger kl. 15.00.
För utbytesstudier med start våren 2023. Platser till partneruniversitet i Afrika, Oceanien och Sydamerika utlyses företrädesvis på våren.

Ansökan och annan obligatorisk dokumentation skickas in elektroniskt via systemet MoveON. Länk till ansökan publiceras vid öppnadet av nästa ansökningsomgång.

Instruktioner till ansökan

Instruktioner till ansökan för utbytesstudier finns beskrivet i en ansökningshandbok. Den innehåller de instruktioner du behöver för att genomföra en ansökan. Samtliga länkar som du hittar på sidorna för utbytesstudier finns också listade på den här sidan.

Ansökningshandbok för utbytesstudier.

För mer information om hur du gör din ansökan kan du också titta på våra fyra videoguider som innehåller information om ansökan, kursval, Academic Purpose Statement och urvalsprocessen.

Det är enheten för internationell mobilitet vid avdelningen för internationalisering som ansvarar för administrationen av de utlandsstudiemöjligheter som beskrivs på de här sidorna.

  • För frågor om utbytesstudier eller sommarkurser kontakta mobility@uu.se.
  • För frågor om Erasmuspraktik, Erasmusstipendiet för studier eller International Credit Mobility kontakta erasmus@uu.se.
  • För frågor om Minor Field Studies kontakta mfs@uadm.uu.se.

Drop-in i Zoom

Träffa enheten för internationell mobilitet och ställ frågor om utlandsstudier. Digital drop-in erbjuds under terminstid på helgfria tisdagar och torsdagar kl. 13.00–14.00.

Sista drop-in-tillfället före jul är torsdag 16 december. Vi öppnar åter för drop-in tisdag 11 januari.

Drop-in sker via Zoom. Använd gärna Zoom via ditt studentkonto. När du ansluter hamnar du först i ett väntrum. När det blir din tur kopplar vi dig till oss. Du får då kortfattat beskriva ditt ärende innan du kopplas vidare till ett enskilt samtal med en tillgänglig handläggare.

Ställ dina frågor på vår Zoom-drop-in

Boka oss för en infoträff

Det går att boka oss för informationsmöten för ert program, institution eller fakultet. Ni kan också boka oss för att hålla i en informationsträff för er studentförening, nation eller kår. För bokning kontakta oss på mobility@uu.se.

Sociala medier

Följ oss och våra studenter som befinner sig utomlands och gästar oss på Instagram. Du kan även följa oss på vår Facebooksida där vi också lägger upp kommande informationstillfällen.