Studentambassadör

Går du ett program inom teknik och naturvetenskap och har förmågan att inspirera unga? Tycker du det är roligt att prata inför grupper och vill kanske bättra på din presentationsteknik och ledarskapsförmåga?

*Någon fin inledning om studentrepresentation och de olika formerna man kan engagera sig som studentambassadör*

Teknat-ambassadör

Som Teknat-ambassadör är du vår högra hand vid mängder av olika events. Du får företräde till de olika uppdragen och väljer själv hur många tillfällen du vill arbeta under året. Arbetstiden varierar mellan 1 och 12 timmar per uppdrag och kan vara allt från att hjälpa till under examensceremonin till att guida runt och inspirera tjejer på Uptown tech.

Några exempel på event:

Programmeringsinstruktör

Som programmeringsfunktionär håller du programmeringsworkshops för grundskoleklasser vid Uppsala universitets Programmeringscenter. Du leder skolklasser genom workshoptillfällen samtidigt som du är ambassadör för Uppsala universitet och din utbildning. Du arbetar utifrån färdiga material för workshoparna, men det är meriterande om du har egen erfarenhet av programmering

Hemortsambassadör

Vill du berätta för gymnasielever i din hemstad eller i Uppsala med omnejd om hur det är att studera teknik eller naturvetenskap vid Uppsala universitet? Ta då chansen att bli hemortsambassadör. Vi söker dig som tycker uppdraget låter roligt, känns meningsfullt och tror att du kan inspirera andra att söka ett program inom teknik eller naturvetenskap vid Uppsala universitet.

Hur går det till?

Du bokar in besök i en eller flera klasser på gymnasieskolan där du själv gick. Förslagsvis kontaktar du en lärare du haft. Du kan även ta kontakt med skolor i närheten av Uppsala. På besöket berättar du om hur det är att läsa teknik och naturvetenskap vid Uppsala universitet, om programutbudet, studentlivet och lite mer om just det program som du läser.

Du får resan betald (tåg eller buss) och ett arvode på 500 kronor. Du får en UU-tröja och ett intyg på utfört ambassadörsarbete.

Resorna kan göras direkt efter du deltagit på informationsmötet och fram till sista februari. Kontakta skolorna så tidigt som möjligt.

För hemortsbesök:
Om det är fler ambassadörer än du som gått på din skola så stämmer ni av med varandra. Projektsamordnaren kommer att meddela vilka det berör.

För gymnasiebesök i skolor i Uppsala med omnejd:
Innan du kontaktar skolan så kasta ett öga på vårt samordningsdokument där vi gemensamt antecknar alla kontaktförsök och svar.

Erbjud att komma och presentera hur det är att läsa teknik och naturvetenskap vid Uppsala universitet. I första hand vill vi nå årskurs 3 men om inte det går att få till så går det även bra med årskurs 2. Det ska vara för en klass som läser ett program som ger behörighet till våra utbildningar inom teknik och naturvetenskap.

För hemortsbesök: kontakta förslagsvis i första hand en lärare/mentor du haft, i andra hand en studievägledare.

För besök på ytterligare en skola i Uppsalas omnejd: kontakta förslagsvis en studievägledare på skolan. Det är bra om man har möjlighet att besöka flera klasser.

Det är i första hand årskurs 3 vi vill nå men om inte det går att få till så går det även bra med årskurs 2. Det ska vara för en klass som läser ett program som ger behörighet till våra utbildningar inom teknik och naturvetenskap.

För att få resan betald måste den bokas av universitetet alternativt göras med våra UL/SL-kort. Information om hur du går till väga får du vid informationstillfället.

Materialet du ska använda vid besöker finns att hämta vid Studentservicedisken på Ångström. Du får en UU-t-shirt (att ha på dig vid besöket), några rekryteringsbroschyrer och en USB-sticka att ha presentationen på.

När du genomfört besöket så meddelar du projektsamordnaren och uppger e-postadress till kontaktperson på skolan du besökt. Vi skickar då ut en utvärdering till henne/honom. Du fyller också själv i en utvärderingsenkät som fylls i innan arvodet betalas ut.

Intyg
När projektet är slutfört så kommer vi skicka ut intyg till alla ambassadörer.

Sista ansökningsdag är 30 september.

Länk till anmälan

Vi frågor kontakta hemortsambassador@uu.se.