Institutionen för idé- och lärdomshistoria

Varmt välkommen till Institutionen för Idé- och lärdomshistoria!

Registrering

För att studera vid Uppsala universitet behöver du aktivera ditt studentkonto. För att aktivera kontot kan du använda samma konto som på antagning.se, eduID eller via en engångskod.

Du måste även registrera dig på kursen. Detta är viktigt om du vill behålla din plats. Efter att registreringstiden gått ut förlorar du automatiskt platsen. Du registrerar dig i Ladok.

Vad händer om jag missar registreringen?

Kontakta oss på kursadministrationen info@idehist.uu.se innan sista registreringsdag om du behöver hjälp. Kursregistreringen stänger ofta någon vecka innan kursstart beroende på antal platser och sökande. För säkerhets skull är det bäst att registrera sig så snart som möjligt om du ämnar läsa kursen.

Villkorligt antagen?

Du som är villkorligt antagen (VI) kan inte registrera dig i Ladok. För att få en plats på kursen måste du visa att du uppfyller alla behörighetskrav. Kontrollera vad du saknar och kontakta därefter institutionen via info@idehist.uu.se snarast, om du vill ha en plats på kursen. Senast vid kursstarten måste du kunna visa ett intyg på att du är behörig.

Efterantagning/reservantagning

Reserver kallas i mån av plats löpande via den e-postadress du angav i din ansökan, så se till att du kollar din e-post regelbundet (även skräpposten)! Vi kallar reserver fram till kursstart. Kontakta kursadministratören om registreringsperioden är stängd och hör om det finns någon plats kvar för registrering på info@idehist.uu.se.

Ångrat dig?

Om du är antagen till kursen (eller redan har registrerat dig, men har ändrat dig) och inte längre vill läsa kursen är vi tacksamma om du meddelar oss detta på info@idehist.uu.se. Om avregistrering sker inom tre veckor efter kursstart har du möjlighet att söka kursen igen vid ett annat tillfälle.

Lärplattform

Sedan hösten 2021 arbetar Uppsala universitet i lärplattformen Studium. Gamla Studentportalen kommer inte längre att användas. Bokmärk gärna Studium i din webbläsare.

Obs! Det kan ta upp till 36 timmar innan du kan logga in på Studium efter att du har registrerat dig på kursen.

Kursschema, litteraturlista med mera kommer att läggas upp i Studium/Mina studier senast fem veckor innan kursstart. Specifika kursfrågor (såsom kursinnehåll, litteratur med mera) besvaras av kursens lärare och kursansvarig vilket du hittar på kursens startsida i Studium eller under fliken Personer i högermenyn i Studium.

Var håller vi hus?

Institutionen för idé- och lärdomshistoria finns på campus Engelska parken i hus 6. Besök webbplatsen för campus Engelska parken för närmare information. Här kan du även läsa om hur du skaffar campuskort.

Frågor?

Om du har kursadministrativa frågor så som registrering, studieuppehåll och avbrott är du välkommen att kontakta oss på info@idehist.uu.se.

Har du en funktionsnedsättning?

Om du har en varaktig funktionsnedsättning som blir ett hinder i studierna kan du få stöd under din studietid på universitetet. Läs om vilket stöd du kan få.

Vi hoppas att du ska trivas med dina studier hos oss!

Nyheter

Julledigt på kursadministrationen

Kursadministrationen är stängd 23 december 2021 - 2 januari 2022. Under denna tid kommer vi inte kunna svara på e-post eller telefonsamtal. Vi återkommer med svar så snart vi kan under vecka 1.

Vi önskar alla en god jul och gott nytt år!