Steg 2: Registrera dig

Registrera dig i Ladok

När du har aktiverat ditt studentkonto måste du registrera dig på din kurs för att du ska kunna påbörja dina studier. Om du inte har registrerat dig senast sista registreringsdatum riskerar du att förlora din studieplats. Är du antagen till ett program är du också antagen till en eller flera av första terminens kurser och då är det dessa du ska registrera dig på.

På de flesta kurser registrerar du dig själv i universitetets studieregister Ladok. I Ladok finns information om vilka utbildningar du är antagen till.

Sista dag för registrering

När du har loggat in i Ladok kan du se mellan vilka datum du kan registrera dig på just din kurs.

Om du inte kan registrera dig i Ladok

Om kursen du ska registrera dig på inte har någon knapp för registrering i Ladok betyder det att registreringen sker på annat sätt, exempelvis genom upprop. Läs mer i informationen från ditt program eller din institution.

Fungerar det inte att registrera sig via Ladok, trots att det finns en knapp för registrering, kan det bero på att du är antagen med villkor. På ditt antagningsbesked ser du om du är villkorligt antagen till utbildningen.

Avbrott i studierna

Om du avbryter dina studier ska du meddela din institution. För att du ska ha möjlighet att söka till kursen igen måste avbrottet göras inom tre veckor från kursstart.

Omregistrering

Om du vill gå om hela eller delar av en kurs som du har varit registrerad på tidigare kan du i mån av plats bli omregistrerad. Institutionen avgör om du kan få plats för att delta på kursen på nytt.

Frågor om din registrering?

Är du osäker på hur registreringen görs, kontakta ditt program eller din institution. De svarar också på frågor om kursinnehåll, schema med mera.

Senast uppdaterad: