Studenthälsan

Studenthälsan är inriktad på problem som tillhör livet som student. Det kan vara sådant som är direkt sammankopplat med studierna såsom stress, prestationsångest, uppskjutandebeteende eller mer allmänna problem såsom ångest och oro, nedstämdhet, sömnproblem eller problem med alkohol/droger.

Vi tar emot dig som studerar vid Uppsala universitet, SLU i Uppsala och Johannelunds teologiska högskola. Vi finns här både för dig som studerar på campus och dig som studerar på distans.

Besök Studenthälsan

Undrar du hur ett besök hos studenthälsan går till? Kolla på filmen för att lära dig mer, eller läs mer om våra mottagningar i Uppsala och i Visby.

Boka föreläsning och utbildning för studentgrupper

Studenthälsan bedriver även förebyggande arbete i form av utåtriktade utbildningsinsatser och föreläsningar för studenter. Är ni en studentgrupp som vill boka oss för en utbildning är ni varmt välkomna att kontakta oss!

Du som studerar på distans vid Uppsala universitet och SLU har samma möjlighet som campusstudenter att kontakta Studenthälsan för råd och stöd om du har problem relaterade till livet som student. Vi erbjuder digitala individuella samtal och många av våra föreläsningar och grupper är digitala.

Doktorand vid Uppsala universitet

Om du är doktorand vid Uppsala universitet och har en aktuell aktivitetsgrad på minst 20 procent (oavsett finansieringsform), ska du vända dig företagshälsovården för stöd (inklusive samtal). De erbjuder ett visst antal kostnadsfria besök innan prefekt/motsvarande behöver informeras. För mer information och tidsbokning, kontakta företagshälsovården.

Mer information finns i Uppsala universitets medarbetarportal.

Doktorand vid SLU

Om du är doktorand vid SLU (oavsett finansieringsform) ska du vända dig till företagshälsovården för stöd, inklusive samtal. De kan erbjuda ett kostnadsfritt besök innan prefekt/motsvarande behöver informeras. För tidsbokning, kontakta företagshälsovården.

Mer information finns på SLU:s medarbetarwebb.