Anmälan till vårterminen 2022

Sista anmälningsdag för vårterminen 2022 är 15 oktober till kurser och program. Du anmäler dig på antagning.se. Som programstudent kan du antingen söka dina fortsättningskurser som ingår i programmet via antagning.se eller så blir du registrerad direkt av institutionen.

Anmälan till fristående kurs och program

I utbildningskatalogen finns Uppsala universitets samtliga fristående kurser och utbildningsprogram.

Anmälan till kurs inom program

På program med bunden studiegång behöver du inte själv anmäla dig till fortsatta studier, utan institutionen registrerar dig löpande på de kurser du ska läsa. På många program ska du däremot anmäla dig till nästa termins kurser via antagning.se. Det gäller både valbara och obligatoriska kurser inom ditt program.

Om du själv ska anmäla dig till kurs inom program på får du anvisningar från din institution om hur du gör och vilka kurser du kan söka.

Problem med din anmälan?

Om du får problem med att söka kurser inom ditt program kan det bero på att du har glömt att logga in. Om du trots inloggning har problem med att hitta rätt kurs kan det bero på olika saker. Vänd dig till den som är programansvarig på din institution för hjälp.

Vänta inte till sista dagen

Vänta inte till sista dagen med att anmäla dig. Om det skulle uppstå något problem med anmälan behöver universitetet lite tid för att hinna rätta till felaktigheten.

Mer om anmälan

Allt om anmälan – anvisningar, tidsplaner med mera – hittar du på antagning.se.

Behöver du tala med en studie- och karriärvägledare inför ditt studieval?

Vänd dig till vägledare på din institution som är specialiserad inom institutionens ämnen och program eller till Uppsala universitets centrala studie- och karriärvägledning för generell vägledning.

Senast uppdaterad: