Hälsa och motion

Idrotta, motionera och må bra i din studentstad. Utbudet av träning, friskvård och hälsovård är stort. Din koncentration, din kreativitet och ditt minne förbättras om du rör på dig!

Hälsa och motion handlar inte bara om att få in rörelse i vardagen och äta en varierad kost. Det är även viktigt att ta hand om sin psykiska hälsa. Vet du vart du ska vända dig om du behöver prata med någon om ditt mående? Eller var du kan spela bandy?

Student ice skating and falling.
Ridning via Akademistallet.

Fysisk aktivitet

Visste du att fysisk aktivitet förebygger och lindrar psykisk ohälsa? Som student vid Uppsala universitet har du tillgång till ett stort utbud av träningsformer. Bland annat finns gymmet Campus1477 i Uppsala, som erbjuder både gruppass av alla dess slag och mer traditionellt gym. Läs våra tips om fysisk aktivitet och hur du motverkar stillasittandet som student.

Du kan även utforska nationernas och kårernas idrottsföreningar. Gotlands studentkår Rindi har exempelvis en idrottsförening, och studentnationerna i Uppsala har förutom de nationsspecifika aktiviteterna ett gemensamt Idrottskonvent. Kontakta din nation eller kår för att veta mer!

Under höstterminen 2022 erbjuder Studenthälsan i Uppsala gratis gruppträning för dig som vill testa och uppleva träningens positiva effekter. Vi träffas på måndagar på Campus1477.

Förebyggande hälsoinsatser

Vid Studenthälsan arbetar hälsopedagoger med förebyggande insatser för studenternas välmående. Varje termin ges kurser och föreläsningar för studenter. På mottagningen i Uppsala finns ett ljusrum som du är välkommen att besöka.

Samtalsstöd och hälsovård

Vad gör du om du blir sjuk eller inte mår bra? En del stöd finns via universitet, medan andra tillhandahålls av andra aktörer.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin
rss
weibo