Steg 1: Aktivera ditt studentkonto

Som student vid Uppsala universitet behöver du ett studentkonto. Studentkontot ger dig tillgång till universitetets fasta och trådlösa nätverk, utskriftssystem samt en mängd tjänster som du behöver för dina studier. Du behöver ett studentkonto för att kunna registrera dig på din utbildning.

Är du ny student ska du först aktivera ditt studentkonto. Det kan du göra ett par dagar efter att du fått det andra, slutgiltiga antagningsbeskedet.

Därefter ska du registrera dig på din kurs.

Om du har svenskt personnummer

  1. Välj ett av följande inloggningsalternativ:
    - antagning.se
    - eduID.se
    Observera att du måste vara en bekräftad användare i antagning.se eller eduID för att kunna använda dessa inloggningsalternativ.
  2. Logga in med dina uppgifter till det inloggningsalternativet du valt.
  3. Följ instruktionerna på sidan.

Om det inte fungerar med att aktivera ditt konto med antagning.se eller eduID så kan du aktivera ditt konto med en engångskod, se nedan.

När du ska anmäla dig till en utbildning för första gången skapar du ha ett konto på antagning.se. Du loggar sedan in med samma kontouppgifter varje gång du vill anmäla dig till nya kurser eller program.

Om du har ett svenskt personnummer och en svensk folkbokföringsadress får du ett brev med en aktiveringskod direkt efter att du skapat ditt konto. När du loggar in på antagning.se och skriver in aktiveringskoden får du ett bekräftat konto.

När du har fått ditt andra antagningsbesked kan du aktivera ditt studentkonto vid Uppsala universitet via antagning.se. Detta är det snabbaste sättet att få ett studentkonto vid universitetet.

Logga in via antagning.se

eduID.se erbjuder ett säkert sätt att verifiera din identitet.

På eduid.se kan du skapa ditt konto genom att ange ditt personnummer och därefter bekräfta det genom någon av de olika metoder som finns. Så fort som du har ett bekräftat eduID kan du använda det för att aktivera ditt studentkonto eller sätta ett nytt lösenord A om du glömt bort det.

Logga in via eduID

Om du saknar svenskt personnummer

Om du saknar svenskt personnummer, eller om det inte fungerar med antagning.se eller eduID, behöver du en engångskod för att kunna aktivera ditt konto.

Engångskod finns att hämta vid de flesta campus. Tag med giltig fotolegitimation. Har du inte möjlighet att hämta engångskoden i Uppsala eller Visby ska du ta kontakt med universitetets IT Servicedesk för att få hjälp.

Logga in med engångskod

Steg 2: Registrera dig

När du har aktiverat ditt studentkonto måste du registrera dig på din kurs för att du ska kunna påbörja dina studier.