Konstvetenskapliga institutionen

Fördjupa dig inom ämnena konstvetenskap, kulturvård eller textilvetenskap!

Du kan läsa hos oss på campus eller på distans, i Uppsala eller i Visby. Läs inom ett program eller följ din egen röda tråd genom att välja fristående kurser. Är du yrkesverksam kan du också fördjupa dig i områden såsom dräkthistoria, digital konstvetenskap, föremålsanalys eller energieffektivisering. Se utbildningsutbud på vår hemsida.

Registreringsinformation för utbildningar VT2022

Information till antagna och efterantagna

Registrering sker i Ladok. Om du inte är registrerad senast sista registreringsdag riskerar du att förlora din plats som då går vidare till eventuella reserver. Är det första gången du läser på Uppsala universitet behöver du ett studentkonto.

Läs mer om hur du aktiverar studentkonto och registrerar dig här.

Är du antagen på sen antagning så kan du inte registrera dig i Ladok. För att bli registrerad och tacka ja till din plats mejlar du till info@konstvet.uu.se

Villkorligt antagen

Om du inte uppfyller kursens/programmets behörighetskrav blir du antagen med villkor (VI). Är du antagen med villkor så kan du inte registrera dig. För att ha kvar din plats så måste du tacka ja till den. Det gör du genom att kontakta oss senast sista registreringsdag. Skriv Antagen med Villkor i ämnesraden och uppge namn, personnummer och vilken kurs/program du är antagen till.

Reservantagning

Institutionen kallar reserver via e-post. Eventuell reservantagning påbörjas tidigast efter registreringsperiodens slut. Du behöver inte kontakta institutionen utan blir kallad i mån av plats. Besked skickas ut via e-post (svarstid ca två dagar). Var därför noga med att kontrollera din e-post dagligen när registreringsperioden är slut och reservantagningen startar. Kontrollera även din skräppost då e-post från Uppsala universitet kan hamna där, särskilt om du använder .

Det är olika registreringsperioder på olika kurser, var noga med att inte missa din registreringsperiod! När registreringen stängts börjar vi kalla reserver, och du riskerar att förlora din rätt till platsen.

Om du ångrat dig eller fått förhinder är det viktigt att lämna återbud. Lämnar du inte återbud är det inte möjligt att söka kursen igen.

Studium

Alla våra kurser ges i studentplattformen Studium.Studium är en del av Canvas. Canvas har en app för studenter och en för medarbetare. Om du vill ladda ner appen för studenter så söker du på Canvas Student.

Det är ditt ansvar som student att se över din e-post dagligen så du inte missar eventuell information från oss.

Rekommendationer om Covid 19

 

Ansökningsblanketter

Ansökan om studieuppehåll

Anmälan om studieavbrott

Ansökan om tillgodoräknande på del av kurs

Kontakt

Kursadministration Uppsala: info@konstvet.uu.se

Kursadministration campus Gotland och distanskurser: carina.dahlstrom@uu.se

studentservicecampusgotland@uadm.uu.se