Institutionen för farmaceutisk biovetenskap

Kursregistrering

På de flesta av våra kurser är det webbregistrering och då registrerar du dig själv i Ladok för studenter. För de kurser som har webbregistrering öppnar registreringen vanligtvis en vecka före kursstart och stänger samma dag som kursen startar. I Ladok ser du vilka datum registreringen är öppen för respektive kurs. Observera att om du missar att registrera dig i tid kan din plats komma att erbjudas reservplacerad sökande.

För kurser som har upprop ser du registreringsinformation på kurstillfällets sida i Studium.

Är du ny student måste du först aktivera ditt studentkonto.

Villkorligt antagen

Om du är villkorligt antagen kan du inte registrera dig. Du måste så snart som möjligt och allra senast sista registreringsdatum kontakta kursadministrationen om du vill behålla din plats. Du måste uppvisa din behörighet senast vid kursstart för att kunna bli registrerad.

Reserv

Om du är placerad som reserv kommer du att bli kontaktad av institutionen via e-post om du kan erbjudas en plats. Viktigt att du håller din e-postadress i Ladok uppdaterad, då det är till den som information skickas. Se till att kolla din e-post regelbundet, även din skräppost. Du behöver inte kontakta oss på institutionen.

Efterantagning

Efterantagna studenter får meddelande via Antagning.se. Kontakta kursadministrationen om registreringsperioden är stängd och du vill bli registrerad.

Återbud

Om du inte vill läsa kursen ber vi dig lämna återbud via Antagning.se

Avbrott

Om du har registrerat dig men ångrat dig kan du registrera ett avbrott i Ladok. Om avbrott sker inom tre veckor efter kursstart har du möjlighet att söka kursen igen vid ett annat tillfälle.

Lärplattform och schema

Alla kurssidor med kursspecifik information, schema, kontaktinformation etc. kommer finnas i lärplattformen Studium. Du kan hitta ditt schema via dina tjänster eller www.schema.uu.se.

Omregistrering

Du som har moment kvar att komplettera på någon av våra kurser kan söka om omregistrering via en blankett på svenska eller engelska.
Nedlagd kurs examineras 4 terminer efter att den lagts ned. OBS! viktigt att ansöka om omregistrering på dessa innan terminsstart (16 januari 2023).

Kontakt med kursadministrationen

Du är välkommen att kontakta våra kursadministratörer för hjälp med ärenden som rör institutionens kurser. Du når oss enklast på kursadm@farmbio.uu.se. För mer information om kursadministrationens öppettider mm, se vår hemsida.

Programfrågor

Nedan hittar du våra programsidor i Studium:
Apotekarprogrammet FAO2Y
Apotekarprogrammet FAP2Y
Receptarieprogrammet FRC1Y
Receptarieprogrammet FRE1Y
Masterprogram i läkemedelsmodellering
Masterprogram i läkemedelsanvändning
Masterprogram i läkemedelsutveckling
Masterprogram i biologiska läkemedel

Du som har haft uppehåll från dina studier eller har andra frågor om ditt program, kontakta Farmaceutiska fakultetens studievägledning på farmstudievagledning@uadm.uu.se.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin
rss
weibo