Utbytesstudier

Som student vid Uppsala universitet kan du läsa kurser under en eller två terminer vid något av våra partneruniversitet. I och med att det är ett utbyte är studierna avgiftsfria.

Du har också möjlighet att ansöka om tillgodoräknande av de lästa kurserna mot din examen från Uppsala universitet. För studier inom EU och utvalda universitet utanför EU medföljer dessutom stipendier och alla partneruniversitet är godkända för studiemedel via CSN.

Ansökningsdatum

Ansökan för utbytesstudier öppnar två gånger om året. Kolla hemsidan regelbundet för aktuella uppdateringar om ansökningsperioder. För 2022 gäller följande:

  • 19 april – 16 maj, 2022. Ansökan stänger kl. 15.00.
    För utbytesstudier med start våren 2023.
  • 15 oktober – 15 november, 2022. Ansökan stänger kl. 15.00.
    För utbytesstudier med start hösten 2023.

Ansökan om utbytesstudier

Ansökan för utbytesstudier öppnar två gånger om året, en gång på hösten och en gång på våren. Platser till partneruniversitet i Afrika, Oceanien och Sydamerika utlyses företrädesvis på våren medan platser till partneruniversitet i Asien, Europa, Mellanöstern och Nordamerika företrädesvis utlyses på hösten.

Ansökan och annan obligatorisk dokumentation skickas in elektroniskt via systemet MoveON.

Instruktioner till ansökan

Instruktioner till ansökan för utbytesstudier finns beskrivet i en ansökningshandbok. Den innehåller de instruktioner du behöver för att genomföra en ansökan. Samtliga länkar som du hittar på sidorna för utbytesstudier finns också listade på den här sidan.

För mer information om hur du gör din ansökan kan du också titta på våra fyra videoguider som innehåller information om ansökan, kursval, Academic Purpose Statement och urvalsprocessen.