Utbytesstudier

Som student vid Uppsala universitet kan du läsa kurser under en eller två terminer vid något av våra partneruniversitet. I och med att det är ett utbyte är studierna avgiftsfria.

Ansökningsdatum

Ansökan för utbytesstudier öppnar två gånger om året. Kolla hemsidan regelbundet för aktuella uppdateringar om ansökningsperioder.

  • 15 april – 15 maj 2023. Ansökan stänger kl.15.00.
    För utbytesstudier med start våren 2024.
  • Datum för ansökningsperioden för utbytesstudier med start hösten 2024 publiceras under våren 2023.

Ansökan om utbytesstudier

Ansökan för utbytesstudier öppnar två gånger om året, en gång på hösten och en gång på våren. Platser till partneruniversitet i Afrika, Oceanien och Sydamerika utlyses företrädesvis på våren medan platser till partneruniversitet i Asien, Europa, Mellanöstern och Nordamerika företrädesvis utlyses på hösten.

Ansökan och annan obligatorisk dokumentation skickas in elektroniskt via systemet MoveON.

Ansökningsperioden för utbytesstudier med start hösten 2023 är stängd.

Instruktioner till ansökan

Instruktioner till ansökan för utbytesstudier finns beskrivet i en ansökningshandbok. Den innehåller de instruktioner du behöver för att genomföra en ansökan. Samtliga länkar som du hittar på sidorna för utbytesstudier finns också listade på den här sidan.

För mer information om hur du gör din ansökan kan du också titta på våra fyra videoguider som innehåller information om ansökan, kursval, Academic Purpose Statement och urvalsprocessen.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin
rss
weibo