Studenthälsan

Studenthälsan är inriktad på problem som tillhör livet som student. Det kan vara sådant som är direkt sammankopplat med studierna såsom stress, prestationsångest, uppskjutandebeteende eller mer allmänna problem såsom ångest och oro, nedstämdhet, sömnproblem eller problem med alkohol/droger.

Vi tar emot dig som studerar vid Uppsala universitet, SLU i Uppsala och Johannelunds teologiska högskola. Vi finns här både för dig som studerar på campus och dig som studerar på distans.

Ett besök hos Studenthälsan

Undrar du hur ett besök hos studenthälsan går till? Kolla på filmen för att lära dig mer, eller läs mer om våra mottagningar i Uppsala och i Visby.

Livsstilsanalys

Livsstilsprofilen är ett kortare frågeformulär om alkohol, tobak, matvanor, fysisk aktivitet och stress. När du har gjort testet får du råd baserade på dina svar, med konkreta tips. Testet är anonymt.

Gör livsstilsanalysen

Ljusrummet

Blir du hängig och trött på ­hösten och vintern? I ljusrummet på Studenthälsan i Uppsala kan du sitta och få extra ljus om du känner att du får för lite ljus under dagen.

Besök ljusrummet

Boka föreläsning och utbildning för studentgrupper

Studenthälsan bedriver, förutom individuella samtal och kurser, även förebyggande arbete i form av utåtriktade utbildningsinsatser och föreläsningar för studenter. Är ni en studentgrupp som vill boka oss för en utbildning är ni varmt välkomna att kontakta oss!

Bokning och kontaktinformation